Архив на категория: Мода

Дамските Raymond Weil заслепяват с лукс и блясък

Дамските часовници Raymond Weil не отстъпват по стил и елегантност на мъжките модели. Те също са изработени от първокласни материали, а за дизайнът им е плод на фантазията на екипа на компанията. Някои от тях са със седефени циферблати, което допълва усещането за лукс. Всеки мъж би бил привлечен и от блясъка на диамантите, с които са украсени тези модели. Сапфирените им стъкла пък ги правят устойчиви на надраскване. Има модели, изработени от висококачествена стомана, а пък други приковават вниманието с каишките си от алигаторска кожа. За да са не само с привлекателна визия, но и модерни по отношение на технологиите си, екипът на компанията Raymond Weil е снабдил дамските часовници с автоматични механизми. Така те могат да се навиват само от движението на ръката. Освен това много от часовниците са с водоустойчивост от 10 бара. Какво по-хубаво от това такъв луксозен и стилен часовник да е неуязвим на влиянието на водата. Така всяка дама може да бъде сигурна, че няма да се повреди, ако случайно завали някой дъжд. При много от дамските часовници часовете са изобразени с римски цифри. Има още

Историята на бюстиетата и корсетите

Представата за женска красота постоянно се мени – в миналото за изключително красиви са се смятали рубенсовите форми, а днес пък е напълно обратното – неестествено слабите манекенки се считата за красавици. Но едно не се променя – дамското бельо в bg-look.com преди и сега е облеклото, което най-добре допълва всяка женска фигура.
Сексапилното бельо обикновено означава фина и почти прозрачна материя, падаща разкочно върху тялото на тялото и покриващо най-съблазнителните части от него.
Още от древността хората са измислили корсетът то силно пристегнат. През Средновековието било модерно бюстовете да са малки и стегните. Затова корсетити били използвани с цел по-скоро да смачкват бюста, а не да го повдигат. След това по времето на Ренесанса модата повелявала корсетите да са с конусовидна форма, а по-точно жените трбявало да бъдат с много тесни талии и плоски кореми. Именно през този период корсетите били използвани за пристягане, като се налагало някой да облича дамите, за да може да стегне максимално бельото и жената да изглежда страшно слаба. Не след дълго тази моде срещнала отпор главно сред лекарите, които заклеймили този тип корсети, защото увреждали ребрата и дори вътрешните органи на жените. Не била необичайна гледката дама да припадне заради прекалено стегнатия корсет и невъзможността да диша в него.
18-ти век внесъл лъч надежда и корсетите все още се ползвали като пристягащи уреди за мъчение, но и на тях започнало да се гледа като на красива дреха, украсена с тюл и дантела. Докторите отново протестирали срещу този вид облекло, защото предизвиквало деформациии на тялото. Този път обществото се вслушало в думите им и дори забранили използването на корсети за известно време. дамско бельо от bg-look.com
След известно време корсетите и бюстиетата се шиели като бельо, но и като горна дреха с красиви орнаменти по нея. Разбира се, моделите вече били коренно различни. Тогава известен дизайнер създал моделът бюстие, което има връзки отпред и позволявал на дамите да се обличат и събличат сами.

Пробвайте обувки правилно

Едва ли ви се е случвало често да срещнете жена, която не си пада по пазаруването. За тях то представлява нещо като свещен ритуал и води до мигновено повишаване на настроението и самочувствието. А досещате ли се пазаруването на какво може да изстреля всяка дама в небесата от щастие? На обувки, разбира се. Но за съжаление много представителки на нежния пол грешат при пробването им в магазина и след закупуването им разбират, че никак не са им удобни и след това горчиво съжаляват.
Тук ще ви кажем няколко много ценни съвета как се пробват дамските обувки в магазин, за да може да няма после изненади.
Купувайте обувки през първата част на деня, защото стъпалото ви има нормална формаа, а не е подуто от голямо натоварване и интензивно ходене. В никакъв случай не забравяйте, че е задължително да пробвате и двете обувки, защото двете половини на тялото ни не са идеално пропорционални и винаги едната малко се различава от другата. Като пробвате и двете обувки ще имате най-добра представа как точно ви стоят и след това няма да се окаже, че едната ви стои идеално, а другата не чак толкова.
Когато обуем и двете обувки, трябва да се разходим малко в магазина, за да добием представа дали са удобни.
Не вярвайте на продавачките, че кожата се разширявала. Това всъщност е така, но важи само за ширината и то ако кожата е естествена. Ако усетите, че пръстите ви опират отпред, не се лъжете, че обувката ще издължи.
Препоръчително е също да изберем обувки от естествена кожа, защото в тях краката ни да се изпотят, а дори ще кожата може да диша свободно.
Много хора смятат, че обувката се огъва така, че пета и нос да опрат едно в друго. Това не е вярно, защото еластичността на една обувка на бива да е толкова голяма.
Силно се надяваме, че сме ви били полезни с тази статия и оттук нататък да купувате точните и подходящи обувки.