Любопитни факти за фойерверките и пиротехниката

Знаете ли, че фойерверките съществуват от стотици години, като първият вид е бил открит в Китай?

Откритието, че бамбукът гори по интересен начин, издавайки странни звуци и избухва накрая, е дал повод това да се използва целенасочено, като китайците са гонели злите духове именно с горящ бамбук. Още от тогава наименованието „избухващ бамбук“ е синоним на фойерверки. В наши дни има многообразие от възможности за увеселения с фойерверки, а в рекордите на Гинес, е записан случай с 540 000 броя, избухващи в продължение на час и половина. С фойерверки и всякакви запалими вещества, които се използват за големи празници, както и за частни събития, можем да донесем радост и въодушевление на всички гости, но все пак, е важно да се внимава, тъй като те са и опасни. Бенгалският огън, например, гори с 2000 °С температура, което е важно да се помни, имайки предвид колко безобидно изглежда.

Любопитни факти за фойерверките и пиротехниката

На какво се дължат различните цветове при избухването на фойерверките в Barutnica.bg? Те са резултат от химичните елементи, всеки от които, при горене произвежда различни ярки цветове. Например готварската сол или Na, поставена върху пламък, дава жълта светлина, барият създава зелен цвят, а калция – оранжев. За създаването на червен цвят се използва стронций и т.н. Така с цялата палитра от цветове, се произвеждат невероятни светлинни картини в небето, като за успешното шоу се изисква внимание и добър подбор на различните ефекти.

Освен Любопитни факти за фойерверките и пиротехниката, на Barutnica.bg, ще намерите и полезна информация за тяхната безопасна употреба, а при покупка на пиротехника, квалифицирано лице ще ви обясни всичко най-подробно. Към всеки продукт има описание за начина на ползване, както и към коя категория спада, както и описание на ефекта от него. В пакетите с пиробатерии, които създават същинска заря, пък са с тематични заглавия, които служат за ориентир при избора, за да може създадените светлинни картини да бъдат в унисон с темата на вечерта. Освен това можете да изберете и различни видове пиробатерии, които да се съединят и да създадат уникално шоу, а за професионален избор на ефектите и тяхната подредба в програмата, както и за воденето на зарята, можете да ангажирате професионалист, отново на същото място. Вижте повече в Barutnica.bg и при наличие на въпроси, както и за заявки, не се колебайте да се свържете с екипа.