Как да боравите с горивна камера на дърва?

Едва ли има човек, който да не е мечтал да има камина в дома си, а тези, които вече са се снабдили с това удобство – се радват на повече топлина и по-ниски сметки.

В следващите няколко изречения обаче ще разграничим понятията камина и горивна камера, за да ви разкажем малко повече за сърцето на камините. Как работят тези на дърва например и как да боравите с тях, за да им се радвате колкото се може по-дълго време.

Обикновено, голяма част от хората смятат, че монтажа на голяма камина за ефективно отопление е луксозна инвестиция – която не е по джоба на всеки. От друга страна работата на камините с материали като дървата създава много неприятни последици от рода на пепел и черен дим. Интересно е обаче, че може да си спестите всичко това, дори да промените разбиранията си за скъпоструващия по презумпция монтаж на камини. И всичко това с едно посещение на kamini-eurostandart.com.

На този уеб адрес ще се запознаете подробно с видовете възможни за изграждане в дома ви камини от фирмата „Камини Евростандарт“. Тя обаче е не само фирма изпълнител, но и производител на български горивни камери. Това позволява предлагането на тези качествени камери за камини на доста по-изгодни цени. От друга страна, характеристиките им никак не са за подценяване, тъй като осигуряват всичко най-необходимо за перфектната работа на монтираното огнище. Всяка камина с българска горивна камера притежава:

Как да боравите с горивна камера на дърва?

– Възможност за регулиране на първичния въздух и на тягата;
– Голям вграден пепелник;
– Възможност за хоризонтално и вертикално отваряне на панела, което позволява превръщането на камерата в огнище;
– Опция въздушна риза с вграден нагнетателен вентилатор под горивна камера.

Наред с това обаче да знаете опциите и възможностите, които ви предлага избраната горивна камера – е от значение да знаете и как да боравите с нея. След монтаж на желаната камина на дърва или с дървени брикети е добре да спазвате следните няколко правила за употреба.

Обикновено камините с горивни камери работещи с дърва задължително имат по два отвора: един за топъл и един за студен въздух. При употреба на камината клапата за въздух и клапата на регулатора трябва да бъдат задължително отворени. Желаетелно е през цялото време, докато горивната камера на камината работи да сте с предпазна ръкавица, за да избегнете евентуални щети от изгаряне. Фирмата производител съветва да се въздържате от постоянно подклаждане на огъня, тъй като това охлажда температурата в камерата. По-добре е да съберете жарта на едно място върху скарата и да я оставите да догори. Предимство на съвременните български горивни камери е това, че при тях целия горивен материал изгаря, което прави почистването на вътрешността на камината значително по-лесно. В случай, че искате да избегнете нахлуването на черен дим в стаята – отваряйте вратата на горивната камера постепенно, а не изведнъж.

Повече информация за подходящите начини за работа с иновативните горивни камери от „Камини Евростандарт“ ще откриете при посещение на сайта им kamini-eurostandart.com. Там ще се информирате и за вариантите горивни камери, които предлагат, както и техните актуални цени. Не пропускайте да се запознаете с тях. Те ви очакват.