Модерните мъжки часовници

На някои от вас може и да им се струва странно, но ръчните мъжки часовници са изключително търсени.  Славата им се дължи на факта, че няма друг тип аксесоар, който по толкова добър начин да допълва всеки един тоалет на представителите на мъжкия пол. И тъй като часовници са толкова разпространени, на пазара можем да намерим най-различни модели, които да задоволят всеки вкус и изискване.

Но все пак мъжките часовници се делят на два типа: елегантни и спортни. Нашето лично мнение е, че всеки господин трябва да разполага с един от всеки тип. Това наистина е необходимо, защото всички знаем, че представителите на силния пол живеят доста активен начин на живот. Сами разбирате, че няма как да спортуват с елегантен часовник, който е предназначен за носене в офиса.

Ето защо би било най-добре да имате и спортен, и елегантен мъжки часовник. Спортните мъжки часовници се различават по това, че са изработени от доста здрави материали. Стъклото на циферблата е специално подсилено и е водоустойчиво, за да може безпроблемно да издържа на различни атмосферни условия. Препоръчваме ви също циферблатът да бъде голям и освен да показва часа, да има компас, термометър и барометър.

При елегантните мъжки часовници няма подобни изисквания, но за сметка на това има други правила, които трябва да се спазват. Кожените каишки на мъжките часовници трябва да бъдат от естествена кожа, за да се предотврати изпотяване на китката. Цветът на каишката също е от голямо значение и според правилата цветът трябва да съответства на цвета на колана и чорапите. При металните каишки няма такова изискване.

Мъжките часовници внушават у околните екзактност, акуратност и чувство за отговорност, а точно това са част от качествата, които трябва да притежава всеки мъж. Мъжкият часовник е задължително допълнение към тоалета на господата и поради тази причина не бива да бъде пренебрегван.

мъжки часовници от chasovnici.com