Пробвайте обувки правилно

Едва ли ви се е случвало често да срещнете жена, която не си пада по пазаруването. За тях то представлява нещо като свещен ритуал и води до мигновено повишаване на настроението и самочувствието. А досещате ли се пазаруването на какво може да изстреля всяка дама в небесата от щастие? На обувки, разбира се. Но за съжаление много представителки на нежния пол грешат при пробването им в магазина и след закупуването им разбират, че никак не са им удобни и след това горчиво съжаляват.
Тук ще ви кажем няколко много ценни съвета как се пробват дамските обувки в магазин, за да може да няма после изненади.
Купувайте обувки през първата част на деня, защото стъпалото ви има нормална формаа, а не е подуто от голямо натоварване и интензивно ходене. В никакъв случай не забравяйте, че е задължително да пробвате и двете обувки, защото двете половини на тялото ни не са идеално пропорционални и винаги едната малко се различава от другата. Като пробвате и двете обувки ще имате най-добра представа как точно ви стоят и след това няма да се окаже, че едната ви стои идеално, а другата не чак толкова.
Когато обуем и двете обувки, трябва да се разходим малко в магазина, за да добием представа дали са удобни.
Не вярвайте на продавачките, че кожата се разширявала. Това всъщност е така, но важи само за ширината и то ако кожата е естествена. Ако усетите, че пръстите ви опират отпред, не се лъжете, че обувката ще издължи.
Препоръчително е също да изберем обувки от естествена кожа, защото в тях краката ни да се изпотят, а дори ще кожата може да диша свободно.
Много хора смятат, че обувката се огъва така, че пета и нос да опрат едно в друго. Това не е вярно, защото еластичността на една обувка на бива да е толкова голяма.
Силно се надяваме, че сме ви били полезни с тази статия и оттук нататък да купувате точните и подходящи обувки.